Video marketing: zo verspreid je je animatie

Het werk is nog niet helemaal gedaan wanneer je een animatie hebt gemaakt. Het maken van een animatie is een flink karwei, maar ook hierna is er nog werk aan de winkel. Want hoe zorg je ervoor dat je video bekeken wordt door het juiste publiek? Animatie maken voor online vergt een strategische aanpak. Hoe? Juist, door middel van video marketing! Hoe werkt dat? Wij geven je hier meer uitleg over.

Van binnen naar buiten

Wanneer je jouw animatie al hebt gemaakt, heb je al een flink proces achter de rug en gaf jouw animatie betekenis. Je hebt invulling gegeven aan het verhaal, de boodschap en een goede call to action voor jouw animatie bedacht. Maar wat is animatie, hoe geweldig ook, zonder kijkers? Om je kijkers op het juiste moment, via de juiste kanalen van jouw informatie te voorzien, is een strategische aanpak enorm van belang. Video strategie helpt je hierbij, doordat je aandachtig je doelgroep analyseert en gericht verschillende doelen (KPI’s) opstelt voor iedere fase van de customer journey. Op basis van deze informatie kun je gericht de best mogelijke weg kiezen om je video te delen en jouw gewenste doelen te behalen.

De feiten op een rijVideo Marketing - Animatie maken

Maar wat zijn de voordelen van video marketing? Wij zetten het voor je op een rij. Een animatie maken doe je niet voor niets en dit is waarom:

 1. 74% van al het web verkeer bestaat in 2017 uit online video.
 2. Er wordt in 1 maand meer online video content geüpload dan er in 30 jaar is gepubliceerd voor TV.
 3. 93% van de online marketeers zal in 2017 online video inzetten.
 4. 95% van de mensen tussen de 16 en 34 jaar kijkt online video’s. 80% van de mensen tussen de 50 en 60 doet dit ook.

De basics van Video Marketing

Om video marketing op de juiste manier toe te passen, is het belangrijk dat je verstand van zaken hebt. Omdat niet iedereen weet waar hij aan begint, helpen we je een eind op weg. We geven je wat tips waarmee de door jou gemaakte animatie een sterke start kan maken.

 1. Geef je animatie een goede titel;
 2. Voorzie je video van een aantrekkelijke beschrijving;
 3. Gebruik de juiste tags;
 4. Voeg een thumbnail toe die de aandacht trekt;
 5. Gebruik een logo in je video;
 6. Voeg een call to action toe aan het eind van de animatie;
 7. Schakel een professional in.

Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden en wil je verder dan de basics van video marketing en wil je jouw animatie strategisch inzetten? Neem dan contact met ons op!.