Animatie maken: drie foute vooroordelen

Een animatie maken is geen simpel proces. Daarbij betekent het maken van een animatie niet per sé dat je je doel zult bereiken. Het zou goed kunnen dat je een animatie hebt gemaakt maar niet tevreden bent met de resultaten. Dit is natuurlijk zonde. Als je een animatie maakt wil je er zoveel mogelijk resultaat uit halen. Om dit te kunnen bereiken moet je eerst een aantal foute vooroordelen voorbij. Zo voorkom je dat je de fout in gaat.

Een animatie maken

Uiteraard geloven wij honderd procent in de kracht van animatie. Echter is het helaas geen hocus pocus. Het feit dat je een animatie hebt gemaakt betekent niet gelijk dat je doelgroep staat te springen om zich bij je aan te melden. Uiteindelijk kan dit wel gebeuren. Om dit te bereiken moet je een goed doordachte strategie toepassen. Het is belangrijk dat deze strategie aansluit op je doelgroep. Aangezien animatie maken steeds populairder wordt zal je ook je best moeten doen om op te vallen. Daarbij zijn er nog aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals het kiezen van de juiste titel voor je video, de juiste Thumbnail en de juiste beschrijving. Maak je doelgroep nieuwsgierig.

Social Media doet al het werk

Was het maar zo. Je zou denken dat een animatie maken de eerste stap is en je animatie delen via sociale media de volgende. Dat klopt ook wel, alleen daarmee ben je er nog niet. Denk goed na over de tijdstippen waarop je je animatie deelt op sociale media. Wanneer bezoekt jouw doelgroep deze kanalen en hoe vaak? Verdiep je in je doelgroep Zorg er ook voor dat het bijschrift de interesse wekt.animatie maken

Delen doe ik binnen mijn eigen netwerk

Je wilt de animatie die je gemaakt hebt delen op je social media kanalen. Dat is begrijpelijk. Natuurlijk mag je animatie op jouw kanalen inderdaad ook niet ontbreken, maar kijk verder dan dat. Benader websites en blogs uit jouw branche en vraag of ze de door jouw gemaakte animatie willen plaatsen. Dit is een goede deal. Jij zorgt voor content, zij zorgen voor exposure.

Een animatie maken doe je dus niet zomaar. Je hebt een goed plan nodig. Wil je eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.