Explanimation laten maken: dit is de toekomst

Explanimation (of uitleganimatie) is een manier om concepten, systemen, producten of processen uit te leggen. Bijna alles – van een verzekering tot een maatschappelijk probleem – is op een leuke en makkelijke manier uit te leggen met dit medium. Explanimations zijn voordelig te maken, verspreiden en aan te passen aan elk soort merk. Hier lees je meer over deze succesvolle vorm van online communicatie.

Video is nodig

Met behulp van video is het mogelijk grote hoeveelheden tekst en afbeeldingen te vervangen. Het kost de kijker minder moeite de aandacht vast te houden en men kan zich makkelijker inleven in je verhaal. Gebruik van online video is daarnaast ideaal om de vindbaarheid van je merk te vergroten.

Waarom explanimation zo goed werkt

Animatie neemt een complex onderwerp, verdeelt het in componenten en brengt het over met behulp van een combinatie van illustraties, karakters, verhaallijnen, beweging, kleur, tekst, geluid en humor. De mogelijkheden die animatie biedt, maken het flexibeler dan live-action video, efficiënter dan 3D en CGI, en breder toepasbaar dan een karakteranimatie.

Eigenschappen van een geslaagde explanimation

Een goede, effectieve explanimation voldoet aan de volgende richtlijnen:

Objectief en transparant: het animatiefilmpje legt op een objectieve manier uit hoe dingen werken. Het is een belangrijk verkoopmiddel, maar het moet wel autonoom zijn en niet neerkomen op een verkooppraatje. Dit heeft het effect dat content bruikbaarder wordt voor het publiek en daardoor ook sneller gedeeld.explanimation

      • Informatie, geen entertainment: een explanimation is geen vorm van entertainment. Daarom concurreert het hier ook niet mee. Explanimation wordt gebruikt om informatie op een snelle, duidelijke en gedenkwaardige manier over te brengen.
      • Flexibele aanpak: het doel van explanimation is een concept uitleggen zonder de tijd van kijkers te verspillen of de aandacht van kijkers kwijt te raken door in overmaat uit te weiden over details.

Gebruik van explanimation in de communicatiestrategie van organisaties wordt steeds populairder. De voordelen zijn duidelijk en de resultaten meetbaar. Kies daarom voor deze manier om je verhaal te vertellen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou, of wil je meer inzicht in de prijzen van een explanimation laten maken? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze uitlegexperts.