5 voordelen van animation die jij moet weten
animation maken

Je ontkomt er niet aan: animation is overal. En dankzij het succes van animatiefilms en online video komen het beste van beide werelden dan ook steeds vaker samen in de onlinemarketingwereld. Bedrijven zetten animation in om (complexe) boodschappen te verduidelijken. Informatie wordt visueel door de eindeloze mogelijkheden met een animatievideo, maar ook luchtig en vermakelijk.  Een animatie maken brengt daarnaast meerdere voordelen met zich mee. Wij verzamelden de belangrijkste voor je.

1. Je publiek weet je te vinden

Bedrijven strijden sinds de komst van zoekmachines om de ze hoog mogelijke score in de zoekresultaten. Vandaag de dag zijn er talloze SEO-technieken om jouw website op die eerste plek te krijgen, waaronder de inzet van video. Een animatievideo wordt veel gebruikt als onderdeel van zoekmachine- en websiteoptimalisatie, omdat het de kwaliteit van je website verhoogt en bezoekers langer vasthoudt. Daarbij geeft Google websites met video een streepje voor op websites met alleen geschreven content of afbeeldingen. Dit omdat video wordt gezien als waardevolle content. Google gaat er zo vanuit dat jij relevante informatie biedt aan internetgebruikers. Ook dragen de metadescriptie en titel van je animatie bij aan een hogere score in de zoekresultaten.

2. Een animatie zorgt voor resultaat

Maar liefst 60% van de internetbezoekers kijkt liever naar een video dan dat zij een tekst lezen. Zo is gebleken uit onderzoek. Daarbij blijkt uit hetzelfde onderzoek dat 80% van de bezoekers eerder de neiging heeft om een aankoop te doen na het zien van een animatie.

3. Ieder bedrijf kan een animatie maken

De kracht van een animatie maken, is dat een animatie je dienst of product duidelijk kan demonstreren. Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf, product of dienst het is. Het maken van een animatie verduidelijkt je verhaal. Mensen zien nou eenmaal graag bewegend beeld. En animatie speelt hier op in.

4. Animation is het nieuwe superfood

Animatie maken is het nieuwe zwart, het nieuwe superfood. Het is minstens zo hip als superfood. Het merendeel van de marketeers (meer dan 75%) investeert vandaag de dag in het maken van animatie. Dit doen ze natuurlijk niet voor niets. Een animatie is niet alleen leuk om naar te kijken, het voegt iets toe. Het vertelt de bezoeker iets, het legt ze iets uit. Daarbij triggert het een van de krachtigste emoties van de mens: nostalgie. Dus hop on the animation train!

5. Delen, delen, delen

Een animatie maken is één ding, het delen een tweede. Om dit balletje te laten rollen richting succes, is enige marketingkennis een pré. Maar als je dat balletje het eerste zetje hebt gegeven, zal je animatie snel door veel mensen gezien en verspreid worden. Een animatie is ontzettend shareable en perfect voor social media. Ideaal om je naamsbekendheid en aanwezigheid online te vergroten.

Heb je vragen over hoe een animatie binnen jouw strategie past en wat wij precies voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.