Technische animatie maken? 3 misvattingen die je niet mag negeren

animatie maken

Een technische animatie maken vergt skills en aandacht. Een professional weet precies wat hij doet en zorgt voor een animatie van hoogwaardige kwaliteit. Maar zodra je animatie geproduceerd is, stopt het werk niet. Aandacht voor de verspreiding van je animatie is minstens zo belangrijk. Er zijn verschillende soorten animatie. De een wilt een animatiefilmpje maken met foto’s, de ander wilt een meer technische animatie maken. Of je nu voor complete animatiefilms gaat of een korte 3D animatie, er zijn echter wat misvattingen over animatie die om verduidelijking vragen. Zie hier de 3 meest voorkomende misvattingen rondom een technische animatie maken en voorkom dat jij in deze valkuil stapt.

Een technische animatie maken? Dat doe ik zelf

Hoe logisch het ook klinkt, een animatie komt het best tot zijn recht wanneer een ervaren animator hiervoor aan de slag gaat. Een uitleganimatie zelf maken lijkt tegenwoordig steeds laagdrempeliger door programma’s die animatie maken online mogelijkmaken. Toch verkijken niet-animators zich al gauw op een technische animatie maken, zoals een 3d animatie of interactieve animatie. Animatoren bij animatiebedrijven daarentegen ervaring met en handigheid in het werken met professionele programma’s en plug-ins die niet alleen de animatie van hogere kwaliteit voorzien, maar die animaties ook op efficiënte en snelle wijze kunnen opleveren. Daarbij vereist het produceren van een animatie zowel vaardigheden in de technische kant van het designen, als het sounddesign, het schrijven van het script en het inspreken van de voice-over.

Een animatie zorgt vanzelf voor engagement.

Natuurlijk geloven wij volledig in de kracht van animatie. Dat betekent echter niet dat het een wondermiddel is. Een animatie maken zorgt er niet direct voor dat je doelgroep wild wordt. Dat kan wel, maar dan zal je eerst een doordachte strategie moeten toepassen, die is afgestemd op je doelgroep. Animaties maken wordt steeds populairder. Dat betekent dat je niet de enige bent die een animatie heeft gemaakt. Je zult dus meer je best moeten doen om op te vallen. Daarbij is het belangrijk dat je overal rekening mee houdt. De naam van de animatie, wat voor thumbnail je gebruikt en de beschrijving bij de video. Als er iets niet klopt, kan het je bezoekers ervan weerhouden om op jouw animatie te klikken.

De animatie staat op Facebook, nu komen de bezoekers vanzelf.

Was het maar zo’n feest. Een animatie maken is 1, je animatie delen is 2, toch? Dat klopt. Je animatie delen via social media is altijd een goed idee. Echter, vaak denkt men dat het vervolgens vanzelf gaat maar niets is minder waar. De animatie die je hebt gemaakt moet uniek zijn en kloppen op alle vlakken. Ook moet deze aansluiten op je publiek. Daarnaast moet je goed nadenken over je social media strategie. Wanneer kijken mijn bezoekers naar social media en hoe vaak?

Mijn animatie deel ik via mijn eigen kanalen, dat is de beste manier.

Je gaat een animatie maken. Vervolgens wil je deze delen op jouw kanalen, logisch. Op jouw kanalen mag je video dan ook niet ontbreken, maar er zijn veel meer kanalen waar jouw animatie voor nog meer aandacht kan zorgen. Tijdens, voor en na het maken van je animatie kun je zoeken naar websites en blogs uit jouw branche. Benader deze websites met de vraag of ze de door jouw gemaakte animatie willen plaatsen. Jij bezorgt hen leuke content en zij bezorgen jou exposure. Goede deal, toch?

Zoals je ziet heb je een doordacht plan nodig om na het maken van een animatie deze ook nog eens tot een succes te maken. Wil jij ook alles uit jouw animatie halen? Neem dan vrijblijvend contact op!