Animatie maken: wij geven je drie tips!animatie maken

Een animatie maken doe je niet zomaar. Het is een ingewikkeld proces dat veel goede voorbereiding vereist. Je gaat waarschijnlijk een animatie maken, omdat je iets wilt duidelijk maken aan je publiek. De kans bestaat dat je nog niet precies weet hoe je dit het beste kunt aanvliegen. Daarom hier drie tips voor een geweldige animatie.

Wat wil je vertellen?

Wanneer je een animatie gaat maken moet je eerst goed nadenken over het verhaal dat je wilt vertellen. Wat is het nu eigenlijk precies dat je duidelijk wilt maken? En hoe was je van plan om dit te gaan doen? Beide punten zijn heel belangrijk als je een goede animatie wilt maken. Het grootste pluspunt van een animatie is namelijk dat je je verhaal of boodschap op een makkelijk en begrijpelijk manier kunt overbrengen. Het is dus wel belangrijk dat je dit goed doet en niet te saai wordt. Gooi wat humor in de mix en grijp daarmee de aandacht van de kijkers.

Wat is er belangrijk.

Je gaat een animatie maken, omdat je waarschijnlijk een heleboel te vertellen hebt over je bedrijf. Vergeet echter niet dat je niet saai wilt worden. Ga daarom goed na wat de kern is van jouw verhaal en zorg dat de animatie niet te lang wordt. Wij geven het advies om de animatie binnen de 75 seconden te houden, het liefst zelfs 59. De kijker moet niet de kans krijgen om verveeld te raken. Vertel dus alleen wat er écht belangrijk is.

Doe het goed.

Denk er wanneer je een animatie gaat maken goed over na wie je precies wilt aanspreken. Zorg dat je publiek je begrijpt en voorkom ingewikkelde vaktermen zoveel mogelijk. De bedoeling van een animatie is dat je het verhaal makkelijker te begrijpen maakt. Dit doe je niet door veel moeilijke termen te gebruiken. Ga dus na wat jouw publiek al wel of niet weet en speel daar op in. De animatie moet zowel vermakelijk als informatief zijn. Houdt het dus leuk.

Heb je na het lezen van deze tips nog meer vragen of kun je nog meer tips gebruiken? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.