Animatie laten maken? Wat is de perfecte lengte?

Wil je een animatie laten maken? Dan moet je bepalen hoe lang deze gaat duren. Maar wat is de perfecte lengte? Het is een vraag die we vaak horen. Het bijzondere is dat het belangrijke aspect van deze vraag eigenlijk niet gaat over de lengte van een animatie. Het gaat niet eens over de inhoud van jouw animatie. Het gaat erom dat je je publiek moet kennen. Weet wat je publiek verwacht van jouw animatie.

Appels met peren vergelijken

Als je verschillende video’s met elkaar vergelijkt kun je namelijk niet echt spreken van de ideale lengte. Of het nu animaties, commercials, bedrijfsfilms of advertenties zijn. Denk bijvoorbeeld is aan Ted Talks en Youtube reclames. De één duurt soms wel 30 minuten, terwijl de ander niet langer is dan tien seconden.. Deze twee zijn zo verschillend dat ze niet met elkaar te vergelijken zijn.

Voor een Ted Talk ga je echt even zitten. Je neemt er de tijd voor, omdat deze video’s informatie bevatten die je interessant vindt. Als zich een advertentie afspeelt voor je Ted Talk begint ben je in de meeste gevallen lichtelijk geïrriteerd. Je wilt dat deze zo snel mogelijk afgelopen is.

Hoe korter, hoe beter!

Nu is de grote vraag, waar past een animatie laten maken in dit plaatje? Als je een animatie gaat laten maken val je hier precies tussenin. Door ervaring weten wij inmiddels dat de meeste ideale lengte voor het laten maken van een animatie tussen de 60 en 90 seconden ligt. Daarbij geldt in de meeste gevallen wel: hoe korter hoe beter.

Wat wil je vertellen?

Jij kent jouw bedrijf als geen ander. Daarom heb je een heleboel te vertellen. Het is alleen wel belangrijk wanneer je een animatie laten maken dat je selectief bent met de informatie die je vertelt. Vertel de basis van je verhaal en maak het niet te ingewikkeld. Je publiek moet wel geïnteresseerd blijven.

Animatie laten maken? De perfecte lengte.

Een animatie laten maken: bepaal welke informatie écht belangrijk is

Het zou zo kunnen zijn dat je het moeilijk vindt om te bepalen welke informatie nu echt belangrijk is. Het zou kunnen dat je bang bent om bepaalde informatie weg te laten. Maar denk er eens over na. Wat is het ergste dat er kan gebeuren wanneer je dit doet? Wanneer je een animatie hebt laten maken die te kort is kan dit er bijvoorbeeld toe leiden dat je publiek je verhaal niet volledig begrijpt. Je publiek houdt vragen over na het zien van de animatie. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat het hebben van vragen kan leiden tot meer interesse in je organisatie? Je kunt er ook over denken om binnen je animatie te verwijzen naar de details die omschreven staan onder de video. De taak van de animatiemakers is dan om de animatie interessant genoeg te maken zodat de kijker meer wil weten en zal doorklikken. Een te lange animatie kan het tegenovergestelde bereiken. Het publiek kan dan verveeld raken en vroegtijdig wegklikken.

Maak je publiek nieuwsgierig

Het is best een uitdaging om de juiste lengte voor het laten maken van een animatie te bepalen. Vergeet niet dat het niet gaat om de lengte van de animatie, maar om de verwachting die je publiek heeft van de inhoud van jouw animatie. Maak je publiek nieuwsgierig en houdt het interessant.

Wil je meer informatie hierover? Geen probleem! Bel ons even op en wij vertellen je graag meer.