Animatie inzetten als YouTube commercial

Animaties worden vaak ingezet om een complexe boodschap te verduidelijken. Heb je er ook al eens over nagedacht hoe te gek het zou zijn als je jouw animatie kunt gebruiken als online commercial? Er zijn verschillende manieren om dat te doen, je leest het in deze blog.

Animatie maken? Kies voor een TrueView campagne

Stel je eens voor dat je met jouw animatie direct meer sales kunt genereren? Klinkt interessant, of niet? Een manier om van jouw animatie een succesvolle online commercial te maken is het aanmaken van een TrueView campagne. Met behulp van een TrueView campagne verwijs je de kijker direct door naar jouw product of dienst. De conversie kan flink verhoogd worden door simpelweg een button ‘nu bestellen’ toe te voegen.

Is een TrueView campagne toch niet helemaal wat je zoekt? Een bumperadvertentie zou dan zomaar eens hetgeen kunnen zijn dat je zoekt. Een bumperadvertentie is een korte advertentie van zes seconden die zich afspeelt voor een YouTube video.

commercial

Online commercial: van theorie naar praktijk

Het klinkt misschien allemaal leuk en aardig, maar nu weet je nog niet hoe je dit alles toepast in de praktijk. Daarom staan hieronder een aantal tips om van jouw animatie een succesvolle online commercial te maken:

  • Tip 1: Vertel je boodschap kort en krachtig. Hoe korter de boodschap, hoe groter de kans dat je publiek de online commercial zal afkijken. Je kunt ervoor kiezen middels een langere animatie op je website dieper op de materie in te gaan.
  • Tip 2: Probeer verschilllende advertentievormen uit binnen je campagne. Zo ontdek je vanzelf welke vorm het meest effectief is voor jouw online commercial.
  • Tip 3: Speel met de indeling van jouw campagne. Heb je bijvoorbeeld een call-to-action overlay toegevoegd? Probeer dan eens een keer een video zonder call-to-action overlay. Op deze manier kom je er vanzelf achter wat jouw kijker aantrekt.
  • Tip 4: Spring eruit! Online adverteren is hot. Door deze overload aan advertenties neemt de kijker je boodschap minder snel op. Denk daarom extra goed na over de inhoud van je campagne. Op deze manier voorkom je advertentiemoeheid en blijft je online commercial interessant voor de kijker.
  • Tip 5: Richt je online commercial en advertentie in naar de interesses van je doelgroep. Weet wie het beste op jouw TrueView- of bumperadvertentie reageert en pas hier je targeting methode op aan. Op deze manier krijg je meer views.

Zoals je wel ziet kun je na het maken van een animatie een heleboel kanten op. Het is aan jou om te kiezen hoe je jouw online commercial inzet. Meer weten? We helpen je graag verder!