Animatie laten maken: 7 redenenanimatie laten maken

Kijkend naar de statistieken weten we met zijn allen inmiddels wel dat video beter ontvangen wordt dan tekst op een scherm. Maar wat voor soort video zou je willen inzetten voor je marketingdoeleinden? Sommige bedrijven vinden dat een live-action video professioneler overkomt, maar wij zijn het hier niet mee eens. Hier lees je 7 redenen waarom een animatie laten maken ook voor jouw organisatie ideaal is.

 

  1. Animatie video’s zijn aantrekkelijk. Als kind zaten we vroeger uren voor de tv naar tekenfilms te kijken. Er is iets aan animatie dat de aandacht pakt, en niet alleen die van kinderen. Kijk bijvoorbeeld naar het huidige succes van series als The Simpsons en Family Guy, om nog niet te beginnen over het succes van Pixar… Een animatielaten maken is effectief omdat we gek zijn op cartoons.
  2. Je spreekt een groter publiek aan. Het mooie aan een animatie laten maken is dat je met je video niet slechts een kleine groep aanspreekt. Je kunt in contact komen met elk type publiek, wat vooral handig kan zijn als je een hele brede doelgroep hebt. En de hoofdpersoon van je animatie hoeft geen eens een mens te zijn. Coca Cola pakte dit een aantal jaar geleden heel sterk aan met hun “Happiness Factory”.
  3. Illustraties versimpelen een boodschap. Misschien is je boodschap iets complexer dan gemiddeld of moet je een lastiger product uitleggen aan je doelgroep. Wanneer je veel data in je verhaal moet stoppen is een infographic animatie laten maken een hele goede oplossing. Geanimeerde tekst en symbolen zijn aangenaam om te zien en houden de aandacht beter vast dan wat dan ook.
  4. Karakters zijn betrouwbaar. Als mensen vormen we altijd snel een oordeel over anderen en geven we deze af op onze omgeving. Een geanimeerd karakter wordt bijna altijd beter ontvangen dan een echt persoon. Wanneer je dus een vriendelijk personage in je animatie verwerkt, zal je publiek je merk sneller vertrouwen en eerder openstaan voor je ideeën en producten.
  5. Hard selling is niet langer nodig. Een animatie laten maken is een subtiele manier om je sales pitch over te brengen, wat goed nieuws is voor marketeers. Het laatste wat je wilt doen is te opdringerig overkomen. Mensen zijn minder snel geneigd je video weg te klikken wanneer deze leuk geanimeerde karakters bevat. Een luchtige animatie video is dus een veel effectievere manier van promotie.
  6. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt elk mogelijk verhaal dat je wilt vertellen tot leven laten komen wanneer je een animatie laat maken. Met betrekking tot het script is alles mogelijk om je product of dienst te verkopen. Opvallend (en misschien ook gekker) is vaak beter, aangezien een leuk verhaal beter bij je publiek blijft hangen, en is dat niet wat je wilt?
  7. Val op tussen de menigte. Eén ding is zeker: animatie video’s zijn onderscheidend. Omdat je in je video kan doen wat je wil, is de kans op viraliteit groter en val je op tussen je concurrentie. Als je een idee in je hoofd hebt voor een animatie ben je al halverwege. Je hebt alleen nog een producent nodig waarbij je jouw animatie wilt laten maken.

Animatie laten maken?

Als je volledig overtuigd bent dat een animatie laten maken ook voor jouw een ideale oplossing is, laat ons dan jouw animatie maken! Lees hier hoe wij te werk gaan, of neem direct contact op.