Animatie laten maken: 7 redenen

Kijkend naar de statistieken weten we met zijn allen inmiddels wel dat video beter ontvangen wordt dan tekst. Maar lang niet alle inzet van video is effectief. Dat komt omdat bedrijven soms struggelen met wat voor soort video het beste werkt voor hun marketingdoeleinden. Ga je voor een live-action video, omdat het professioneel overkomt? Good thinking, tot op zekere hoogte, want ook met animatie kun je als dé professional overkomen binnen je branche. Toch wordt er vaak getwijfeld over de effectiviteit van animatie in vergelijking tot live-action video’s. Een onterechte twijfel volgens ons! Daarom lees je hier 7 redenen waarom een animatie laten maken ook voor jouw organisatie ideaal is.

Waarom animaties werken

  1. Animatie video’s zijn aantrekkelijk. Als kind zaten we vroeger uren voor de tv naar tekenfilms te kijken. Er is iets aan animaties dat de aandacht pakt, en niet alleen die van kinderen. Kijk bijvoorbeeld naar het huidige succes van series als The Simpsons en Family Guy, om nog niet te beginnen over het succes van Pixar… Een uitleganimatie laten maken is effectief, omdat we gek zijn op cartoons. Daarbij roept het bij menig volwassene een gevoel van nostalgie op door vroege animatiefilms en -series. Volgens onderzoek een van de meest krachtigste emoties die de mens heeft.
  2. Je spreekt een groter publiek aan. Het mooie aan een animatie is dat je met je video niet slechts één kleine groep aanspreekt. Je kunt in contact komen met elk type publiek wat super relevant is als je een hele brede doelgroep hebt. Zo pakte Coca Cola dit een aantal jaar geleden heel sterk aan met hun ‘Happiness Factory’.
  3. Illustraties versimpelen een boodschap. Misschien is je boodschap iets complexer dan gemiddeld of moet je een lastiger product uitleggen aan je doelgroep. Wanneer je veel data in je verhaal moet stoppen is een infographic animatie laten maken een hele goede oplossing. Geanimeerde tekst en symbolen zijn aangenaam om te zien en houden de aandacht beter vast dan wat dan ook. Daarbij onthoudt ons breind binnen 150 milliseconden een symbool.
  4. Karakters zijn betrouwbaar. Als mensen vormen we altijd snel een oordeel over anderen en geven we deze af op onze omgeving. Een geanimeerd karakter wordt bijna altijd beter ontvangen dan een echt persoon. Wanneer je dus een vriendelijk personage in je animatie verwerkt, zal je publiek je merk sneller vertrouwen en eerder openstaan voor je ideeën en producten.
  5. Hard selling is niet langer nodig. Een animatie laten maken is een subtiele manier om je sales pitch over te brengen, wat goed nieuws is voor marketeers. Het laatste wat je wilt is opdringerig overkomen. Mensen zijn minder snel geneigd je video weg te klikken wanneer deze leuk geanimeerde karakters bevat. Een luchtige animatie video is dus een veel effectievere manier van promotie dan een standaard verkooppraatje.
  6. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt elk mogelijk verhaal dat je wilt vertellen tot leven laten komen met animatie. Met betrekking tot het script is alles mogelijk om je product of dienst te verkopen. Opvallend (en misschien ook gekker) is vaak beter, aangezien een leuk verhaal beter bij je publiek blijft hangen. Dat kan net het verschil voor jouw video campagnes maken.
  7. Val op tussen de menigte. Eén ding is zeker: een animatie uitlegvideo is onderscheidend. Omdat je in je video kan doen wat je wil, is de kans op viraliteit groter en val je op tussen je concurrentie. Als je een idee in je hoofd hebt voor een animatie ben je al halverwege. Je hebt alleen nog een producent nodig waarbij je jouw animatie wilt laten maken.

Animatie laten maken?

Overtuigd van de kracht van animatie en heb je een kraakheldere uitlegvideo nodig? Wij kunnen een unieke animatie maken voor je op basis van jouw wensen en doelen. Lees hier over onze werkwijze voor animatie of neem direct contact op.