Meerdere animaties laten maken: begin met een thema en karakter

In de wereld van design en illustratie kennen we verschillende soorten animatie die ieder hun eigen voordelen hebben. Sommigen investeren in een 3D animatie laten maken, waar anderen meer baat bij een whiteboard animatie hebben. Ga je voor meerdere animaties binnen één strategie dan is het slim om te kiezen voor een terugkerend karakter. Buiten de karakters, is het kiezen van het thema en het onderwerp van de animaties net zo cruciaal.

Hét karakter voor jouw animaties:animatie maken

Laat je een animatie maken dan is het dus belangrijk om te kiezen voor een thema, maar waarom eigenlijk? De animatie heeft vaak als voornaamste doel informeren en verduidelijken van ingewikkelde vraagstukken. Het is dus de bedoeling dat dat ene complexe onderwerp duidelijk wordt uitgelegd. Als er een onderwerp wordt gekozen voor de animaties is het voor de kijker sneller duidelijk waar hij of zij op moet letten. Daarnaast komt ook snel aan het licht dat de animatie voor een specifiek merk gemaakt is, omdat er iets herkenbaars te zien is. Ook stimuleren de meerdere animaties herkenning en herinnering wanneer deze alle hetzelfde thema hebben. In reclames op televisie zijn hier tal van voorbeelden van te noemen, want ook daar kiest men vaak voor zo’n terugkerend onderwerp.

Hét thema voor jouw animaties:

De keuze voor een bepaald karakter is ook belangrijk als je je animaties gaat maken. Dit zorgt namelijk voor nóg meer herkenbaarheid en ook voor meer vertrouwen. Het is voor de kijker niet moeilijk om vertrouwen te krijgen in een vrolijk poppetje dat alles op de juiste manier uitlegt. Dit poppetje komt daarnaast over als alwetend personage dat altijd voor je klaar staat. Dit is veel moeilijker te bereiken als het om een echt persoon gaat. Daarom is het bij het maken van je animatie belangrijk om na te denken over het imago dat je uit wilt stralen. Denk bijvoorbeeld aan de blauwe, bolle meneer van het grote online postorderbedrijf. Deze heeft ervoor gezorgd dat bijna iedereen nu bekend is met Bol.com. Iedereen die dit karakter tegenkomt weet gelijk dat het om die website gaat en zelfs de kleur of het gebruikte lettertype van dit logo kunnen al een bepaald gevoel opwekken bij sommige mensen. Dit geeft wel aan; ga je of laat je een animatie maken? Denk dan goed na over de hierboven genoemde punten.

Wil je weten welk thema en welke karakters geschikt zijn voor jouw animatie? Neem dan vrijblijvend contact op!