Uitleganimatie laten maken? Denk goed na over de volgende punten

Het maken van een uitleganimatie is niet iets dat je zomaar laat doen. Het is een investering in tijd en geld, dus je wilt natuurlijk dat deze investering zich op de juiste manier terugbetaald. Het is daarom belangrijk om vooraf goed na te denken over bepaalde zaken. Hieronder lees je kort waar je allemaal aan moet denken voordat je begint met het maken van een uitleganimatie.

Welke boodschap wil je over brengen in de uitleganimatie?

uitleganimatie laten maken

Allereerst is het belangrijk om na te denken over de boodschap die je over wil brengen door middel van jouw uitleganimatie. Stel jezelf de vraag: wat wil ik nu eigenlijk vertellen of verduidelijken? Het is belangrijk om de focus te leggen op één onderwerp. Een uitleganimatie duurt ongeveer 60 seconden en het moet vooral duidelijk blijven voor de kijker. Heb je meerdere onderwerpen die je uit wil leggen? Denk dan eens na over meerdere video’s.

Welke doelgroep heb je voor ogen met je animatie?

Het is ook belangrijk om goed na te denken over de doelgroep; de mensen waarvoor je de animatie laat maken. Wie zijn deze mensen en waar bevinden ze zich? Wat willen zij zien? Waar houden ze van? Wat vinden ze belangrijk? Dat zijn vragen die je jezelf moet stellen om erachter te komen wat je doelgroep wil. Dit bepaalt voor een groot gedeelte hoe jouw uitleganimatie eruit komt te zien.

Wat wordt de stijl van jouw uitleganimatie?

Als je de boodschap en de doelgroep duidelijk hebt, kun je na gaan denken over de stijl van de animatie. Die hangt namelijk erg af van wat je wil vertellen en voor wie het bestemd is. Heb je een complex onderwerp dat is bestemd voor de zakelijke markt? Dan kun je ervoor kiezen om een strakke, formele uitleganimatie te laten maken. Wil je informatie geven over een minder complex product dat voornamelijk jongeren aan moet spreken? Dan kun je ervoor kiezen om een video te laten maken met meer humor.

Via welk medium wil je de animatie verspreiden?

Als laatste is het belangrijk om na te denken over het medium waarmee je de uitleganimatie wil verspreiden. Probeer ook vooral te achterhalen waar jouw doelgroep zich bevindt en hoe zij het liefst voorzien worden van informatie. Deze laatste stap is cruciaal. De uitleganimatie kan perfect in elkaar zitten en jouw doelgroep op de juiste manier aanspreken en toch niet het gewenste resultaat opleveren als deze niet op de juiste manier gevonden wordt.

Heb je na het lezen van het bovenstaande stuk vragen of wil je eens rond de tafel zitten met een expert? Neem dan contact op via de onderstaande button!