Uitleganimatie: de werkwijze uitgelegd

Wanneer we een uitleganimatie maken, dan volgen we een bepaald stappenplan. Dit begint bij het bedenken van het concept en eindigt bij het verspreiden van het eindproduct middels onze videomarketingtools. Lees hier meer over onze werkwijze voor animatie.

1. Concepttime10A van de uitleganimatie

We beginnen met een studie van jouw bedrijf. Wanneer we weten wat jou enthousiast maakt, kunnen we dit vertalen naar de buitenwereld. Samen met jou ontwikkelen we het concept. Het concept bepaalt welke boodschap we zullen presenteren en ook op welke manier we dit gaan doen. In een eerste sessie bepalen we samen wat de stijl van de video moet worden en hoe het verhaal eruit gaat zien. Onze designers, die gespecialiseerd zijn in animatie tekenen, maken ter plekke schetsen zodat er direct knopen doorgehakt kunnen worden.

2. Storyboard

Vervolgens maken we een storyboard op basis van de schetsen. Elke uitleganimatie begint hiermee. We ontwerpen het verhaal plaatje voor plaatje. De animatie tekenen we uit in een programma waarmee we utieindelijk de professionele en technische animatie maken. Vervolgens leggen we het storyboard aan je voor. Op deze manier weten we zeker dat we op dezelfde lijn zitten voordat we overgaan tot de productie. We bepalen in deze fase ook de voice-over en de muziek. Het storyboard wordt vervolgens gedigitaliseerd met de hoogste kwaliteit afbeeldingen. Zie je het helemaal zitten? Dan beginnen we aan de productie.

3. ProductieUitleganimatie van de uitleganimatie

We kunnen nu beginnen met het maken van de uitleganimatie. In deze fase laten we de beelden en het verhaal tot leven komen. Het digitale storyboard staat aan de basis van de productie. Zodra we de eerste versie van de uitleganimatie gemaakt hebben, leggen we dit weer aan je voor, zodat we zeker weten dat we een uitleganimatie maken die voldoet aan jouw eisen. Wanneer we een akkoord hebben is tijd voor het toevoegen van de voice-over en andere geluidseffecten. Tenslotte presenteren we je het eindresultaat.

4. Marketing van de uitleganimatie

Nadat de animatie klaar is, helpen we je deze te verspreiden op het internet. Via onze unieke videomarketingtechnieken bereiken we precies het juiste publiek voor jouw bedrijf. Behaal maximaal en meetbaar rendement met de uitleganimatie en haal het meeste uit je investering. Zo tover je kijkers om tot klanten, en klanten om tot fans! Neem contact op voor vrijblijvend advies!