Animatievideo zal jouw conversie verhogen

Bedrijven erkennen steeds meer de relevantie van video laten maken ter aanvulling van hun strategie. Animatievideo komt daarom steeds meer in opmars. Dat is ook niet zo gek, want als animaties op de juiste manier worden ingezet, kunnen ze sterk bijdragen aan de conversie van jouw website. Maar waar ligt dat nu precies aan?

Animatievideo houdt de aandacht vast

We zien het nog vaak fout gaan; websites met grote stukken tekst die uitleggen wat de voordelen van een bepaald merk zijn. Het probleem daarmee is dat het grootste gedeelte van die tekst nooit gelezen wordt. Gemiddeld leest een bezoeker 20% van de totale tekst, omdat hij tijdens het lezen snel zijn interesse verliest. Dit heeft als gevolg dat hij je website verlaat ondanks dat jouw product of dienst misschien wel precies is waar hij naar zoekt. Hoewel tekst zeker niet mag ontbreken, is het key om dit te combineren met illustraties. Vervang daarom grote stukken tekst door  coole animaties. Animatie zorgt én voor betere vindbaarheid in Google én houdt je websitebezoekers langer op de pagina.

Een animatievideo zorgt voor meer exposure

Zet jouw animatie in als het visitekaartje van je website. Zo kunnen bezoekers snel zien wat de voordelen van je product of dienst zijn, maar leren ze ook je merk binnen één minuut wat beter kennen. Maar denk ook buiten je eigen website. Onder andere YouTube, Vimeo, Facebook en Instagram zijn sociale netwerken die bijna volledig in het teken staan visuele content, omdat gebruikers dit willen. Daarbij zijn dit dé kanalen waar gebruikers met één klik op de knop je video kunnen delen met anderen. Hoe beter je jouw animatievideo verspreidt, hoe meer exposure je merk ontvangt. En hoe beter jouw video is, hoe groter de kans dat deze gedeeld wordt door je netwerk.

animatie video

Je product of dienst wordt beter begrepen

Bewegende beelden helpen ons om dingen beter te begrijpen. Daarom is een animatievideo de perfecte manier om uit te leggen wat de voordelen van jouw product of dienst zijn. Na het kijken van de video heeft de kijker het idee dat hij iets geleerd heeft over jouw product of dienst, waardoor hij vertrouwen ontwikkeld voor je merk. Vandaar dat een solide kernboodschap het beginpunt is van alles; jouw verhaal geeft de animatie betekenis. Verplaats je daarvoor in je doelgroep. Want hoe beter je begrepen wordt, hoe eerder mensen bereid zijn zaken met je te doen.

Video’s kunnen we makkelijker onthouden

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat we door middel van video makkelijker informatie kunnen onthouden. Bewegende beelden die een verhaal vertellen kunnen we beter verwerken en opslaan in ons geheugen. De kans dat bezoekers van je website jouw merk onthouden wordt vergroot door het gebruik van animatievideo. Daarbij kun je met micro-animaties in je video en op je site de aandacht trekken om hen aan te sporen tot actie. Denk aan zoals bewegende contactbuttons. Aantrekkelijk, satisfying en ideaal op je conversie een boost te geven!

Mocht je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig zijn geworden naar de mogelijkheden, schroom dan niet om contact op te nemen!