Animatie maken? 3 misvattingen die je niet kunt negeren

animatie maken

Heb je weleens nagedacht over een animatie maken? Of weet je niet precies hoe dit moet? Misschien heb je al een animatie laten maken, maar levert deze niet het resultaat op dat je verwacht had. Hoe dan ook, als je een animatie maakt wil je er alles uithalen. Er zijn echter wat misvattingen rondom animatie maken, die eerst om verduidelijking vragen. Zie hier de drie meest voorkomende misvattingen rondom animatie maken en voorkom dat jij in deze valkuil stapt.

Een animatie maken zorgt vanzelf voor engagement.

Natuurlijk geloven wij volledig in de kracht van animatie. Dat betekent echter niet dat het een wondermiddel is. Een animatie maken zorgt er niet direct voor dat je doelgroep wild wordt. Dat kan wel, maar dan zal je eerst een doordachte strategie moeten toepassen, die is afgestemd op je doelgroep. Animaties maken wordt steeds populairder. Dat betekent dat je niet de enige bent die een animatie heeft gemaakt. Je zult dus meer je best moeten doen om op te vallen. Daarbij is het belangrijk dat je overal rekening mee houdt. De naam van de animatie, wat voor thumbnail je gebruikt en de beschrijving bij de video. Als er iets niet klopt, kan het je bezoekers ervan weerhouden om op jouw animatie te klikken.

De animatie staat op Facebook, nu komen de bezoekers vanzelf.

Was het maar zo’n feest. Een animatie maken is 1, je animatie delen is 2, toch? Dat klopt. Je animatie delen via social media is altijd een goed idee. Echter, vaak denkt men dat het vervolgens vanzelf gaat maar niets is minder waar. De animatie die je hebt gemaakt moet uniek zijn en kloppen op alle vlakken. Ook moet deze aansluiten op je publiek. Daarnaast moet je goed nadenken over je social media strategie. Wanneer kijken mijn bezoekers naar social media en hoe vaak?

Mijn animatie deel ik via mijn eigen kanalen, dat is de beste manier.

Je gaat een animatie maken. Vervolgens wil je deze delen op jouw kanalen, logisch. Op jouw kanalen mag je video dan ook niet ontbreken, maar er zijn veel meer kanalen waar jouw animatie voor nog meer aandacht kan zorgen. Tijdens, voor en na het maken van je animatie kun je zoeken naar websites en blogs uit jouw branche. Benader deze websites met de vraag of ze de door jouw gemaakte animatie willen plaatsen. Jij bezorgt hen leuke content en zij bezorgen jou exposure. Goede deal, toch?

Zoals je ziet heb je een doordacht plan nodig om na het maken van een animatie deze ook nog eens tot een succes te maken. Wil jij ook alles uit jouw animatie halen? Neem dan contact op via onderstaande knop.