Animatie maken? De voordelen van animatie
animatie maken

Je ontkomt er niet aan, animatie is overal. Je hebt je vast al eens afgevraagd waarom en of het voor jou ook zinvol is om een animatie te maken. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat een animatie en goede manier is om het verhaal achter jouw organisatie duidelijk over te brengen naar je publiek. Een animatie maken brengt echter nog veel meer voordelen met zich mee. Welke? Dat lees je hieronder.

Je publiek weet je te vinden

Wie wil het nou niet: zo goed mogelijk scoren in de zoekresultaten. Er zijn verschillende manieren om een zo hoog mogelijke score te krijgen. Het maken van een animatie is er daar één van. Een animatie verhoogt de kwaliteit van je website en zorgt dat bezoekers langer op je website blijven hangen. Dit zorgt er voor dat je hoger zult scoren in de zoekresultaten.

Een animatie zorgt voor resultaat

Een animatie is effectief omdat maar liefst zestig procent van de internetbezoekers liever naar een video kijkt dan een tekst leest. Zo is gebleken uit onderzoek. Daarbij blijkt uit hetzelfde onderzoek dat tachtig procent van de bezoekers eerder de neiging heeft om een aankoop te doen na het zien van een animatie.

Ieder bedrijf kan een animatie maken

De kracht van een animatie maken, is dat een animatie je dienst of product duidelijk kan demonstreren. Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf, product of dienst het is. Het maken van een animatie verduidelijkt je verhaal. Mensen zien nou eenmaal graag bewegend beeld. Een animatie speelt hier op in.

Animatie is het nieuwe superfood

Animatie maken is het nieuwe zwart, het nieuwe superfood. Animatie is minstens net zo hip als superfood. Het merendeel van de marketeers (meer dan 75%) investeert vandaag de dag in het maken van animatie. Dit doen ze natuurlijk niet voor niets. Een animatie is niet alleen leuk om naar te kijken, het voegt iets toe. Het vertelt de bezoeker iets, het legt ze iets uit.

Delen, delen, delen

Wanneer je een animatie gaat maken, kom je er al snel achter dat één van de grote voordelen is dat hij makkelijk te delen is. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Om het balletje te laten rollen, heb je wel de juiste marketingkennis nodig. Maar als je dat balletje het eerste zetje hebt gegeven, zal je animatie snel door veel mensen gezien en verspreid worden. Dit vergroot je naamsbekendheid.

Wil je ook een animatie maken? Neem dan contact op.