Een animatie maken die jouw organisatie op de juiste manier promoot

Een animatie maken kan een goed idee zijn omdat mensen vandaag de dag niet zomaar platte teksten meer accepteren als waarheid. Een animatie maken kan daarom voor jou de juiste oplossing zijn om je klanten iets uit te leggen of te illustreren.

Waarom is het maken van een animatie zinvol?

Elke website heeft content met een bepaald doel. Dit kan zijn om te informeren, om te vermaken of bijvoorbeeld het aansporen tot handelen (zoals het doen van een aankoop). In bijna alle gevallen is uitleg nodig, men koopt tenslotte niets wanneer men het niet snapt. Door een goede animatie te maken laat je aan je potentiële kopers zien waar je sterke punten liggen. Zo maakt een animatie het makkelijker voor de bezoekers om tot aankoop over te gaan.

animatie maken

Wat is er mis met alleen tekst en afbeeldingen?

Teksten worden over het algemeen slecht gelezen door de gebruikers van je website. Men slaat vaak grote stukken over en wil zo snel mogelijk naar het einde van de tekst. Afbeeldingen zijn beter om een bepaalde sfeer weer te geven maar het probleem daarmee is dat het op een statische manier gebeurd. Het voordeel van een goede animatie is dat er een grote hoeveelheid tekst en afbeeldingen in enkele minuten kunnen worden weergegeven. Daarnaast vraagt een animatie heel weinig inspanning van de gebruiker (stil zitten en naar de video kijken).

Een animatie maken zal jou organisatie helpen groeien!

–          Stijging van de conversie ratio: Door de korte spanningsboog gaan bezoekers van jouw website vaak snel weer weg. Een goede animatie houdt de aandacht van de gebruiker vast en zorgt dat hij beter over het product wordt geïnformeerd.

–          De bezoekers krijgen de door jouw gekozen informatie: Het overslaan van een stuk tekst is makkelijk, maar een animatie wordt vaak van begin tot eind afgekeken. Hierdoor weet je zeker dat er geen belangrijke informatie wordt gemist door de bezoekers van je website.

–          Meer traffic naar social media: Een animatie kan heel makkelijk gedeeld worden op social media. Een sterke animatie maken kan ervoor zorgen dat gebruikers het blijven delen waardoor er meer bekendheid wordt gecreëerd.

 

Ben je door het lezen van de bovenstaande tekst nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Neem contact op