Communicatie tips en trends 2018

Met weer een nieuw jaar voor de boeg hebben we enkele tips en trends op een rijtje gezet om ook in 2018 het maximale uit je marketing en communicatie inspanningen te halen. Onderstaande trends vallen ons het meest op al zijn er nog talloze andere trends te bespeuren in de communicatiebranche. Never a dull moment…communicatie

Het jaar van de animatie en video

In 2017 hebben we al een grote toename gezien in het aanbod van animatie en videomateriaal op website en social media. 2018 wordt hét jaar van de animatie- en videomarketing. Er zijn diverse redenen waarom bewegend beeld in 2018 een nog grotere groei doormaakt:

  • Het grote commerciële aanbod op social media; Opvallen doe je alleen nog als je of heel veel adverteert of iets extra toevoegt aan je social posts.
  • Mensen lezen niet; Mede door de grote hoeveelheid informatie en de snelheid waarmee de boodschappen langs je blikveld flitsen wordt tekst amper nog gelezen. Een video of animatie blijft wel langer hangen en valt meer op. Hou je boodschap, vooral op social media, kort en krachtig.
  • Toegankelijkheid; Het overbrengen van informatie via video en animatie is niet alleen toegankelijker geworden voor de ontvanger door sneller internet en betere devices maar ook het creëren van video en animatie is voor de verspreider steeds toegankelijker geworden. Zelf kun je met een redelijke camera of je mobiele telefoon al een aardige vlog in elkaar zetten en ook het laten maken van een video of animatie is steeds betaalbaarder geworden.

Wat kun je nu zoal in een video of animatie vertellen? Wat ons betreft kun je de video content verdelen in drie segmenten;

  • Uitleg; Vertel meer over je bedrijf, product, dienst of proces. Een complex verhaal kun je doormiddel van video of animatie eenvoudig en stapsgewijs in beeld brengen.
  • Kennis; Door je kennis te delen via video of animatie bereik je veel nieuwe mensen en komt je verhaal anders over dan via tekst. In feite hadden wij deze blog ook als vlog moeten opnemen. Dit is dan ook een goed voornemen voor 2018. Video inspireert je volgers en potentiele klanten meer dan tekst of platte afbeeldingen.
  • Fun; Humor trekt de aandacht. Vooral op social media waar het moeilijk is om de aandacht te krijgen is humor een middel dat werkt. Korte filmpjes met humor trekken de aandacht en blijven langer hangen.

Goede data zorgt voor meer relevantie in je communicatie

Door de grote hoeveelheid aan commercie en informatie die iedereen over zich uitgestort krijgt, is het steeds meer van belang om je klantendata op orde te hebben. Je wil je boodschap toch overbrengen aan de personen voor wie deze relevant is. Dit wordt al gedaan maar zal in 2018 nog belangrijker gaan worden.

Er wordt veel gesproken over de customer journey en wij zijn het er mee eens dat dit een belangrijk onderdeel is van je marketingstrategie. Zorg er dan wel voor dat jouw boodschap op het juiste moment bij de juiste persoon binnenkomt. Een persoonlijke aanpak is hierbij steeds belangrijker. Mensen willen niet als groep maar als een individu gezien én benaderd worden. Een mooi voorbeeld hiervan is de verjaardag email. Een gepersonaliseerde digitale verjaardagskaart al dan niet voorzien van een leuke attentie voor de jarige. Het gaat hem dan niet eens om het cadeautje erachter maar vooral om de boodschap zelf. Hoe persoonlijker hoe beter.

Data is niet alleen van belang bij het persoonlijk benaderen van je klanten. Zeer zeker ook bij het testen en analyseren van je marketingactiviteiten. Door de juiste data te verzamelen en te analyseren via Google analytics, social media en enquêtes kun je je communicatie bijsturen en nog beter afstemmen. Niet alleen voor de huidige campagne maar ook voor die in de toekomst. Vooral online is marketing en communicatie veelal trial and error. Zolang je leert wat werkt en wat minder werkt kun je je online inspanningen alleen maar verbeteren. Zorg dus dat je deze data verzameld en analyseert.

Communiceer jezelf tot autoriteit

Focus en autoriteit. Dit zijn 2 woorden die je in 2018 vaak terug zult zien komen. Focus op de zaken waar je goed in bent en communiceer die luid en duidelijk. Een duidelijke focus ook op de manier waarop je communiceert in vorm, uiting en kanaal. Autoriteit bouw je op door te laten zien dat je kennis hebt van je vak. Dit kan door het schrijven van blogs, het vloggen of je kennis te delen doormiddel van kennissessies die je organiseert. Dit is niet alleen goed voor het opbouwen van je autoriteit maar ook voor het vergroten van je netwerk.

Belangrijk hierbij is dat je in beeld bent en blijft bij je (potentiele) klant. Zorg dat je communiceert via de kanalen die zij lezen of bezoeken. Maak hiervoor een planning zodat je rust krijg in je communicatie en niet last minute nog allerlei uitingen hoeft te maken. Een goed communicatieplan is ieder jaar belangrijk.

Durf gerust wat kennis weg te geven. Het laat je zien dat je veel kennis in huis hebt en dat je bereid bent deze te delen met je klant. Je klant zal dit waarderen en uiteindelijk belonen in de vorm van opdrachten. Bij nieuwe vraagstukken zullen ze ook eerder bij je aankloppen omdat ze hebben gezien dat jij de kennis of het product in huis hebt.

The revival of print

De verschuiving van print naar online heeft zich al een tijdje geleden ingezet en is nog steeds in volle gang. Voor 2018 zien we echter ook een opleving voor print. Dit heeft er deels mee te maken dat de budgetten weer groter worden door de groei van de economie. Het grote nadeel van print is dat het drukwerk en de verspreiding vaak duur zijn. Het voordeel van print is echter dat een geprint magazine veel beter gelezen wordt dan een digitale versie. Nu de budgetten weer stijgen zal ook het aandeel van de geprinte media stijgen. Kwaliteit staat hierbij echter wel voorop. Alleen magazines en kranten die door kwaliteit echt meerwaarde leveren zullen het overleven. Ook de juiste mix tussen print en online wordt steeds gevonden. Waar bedrijven eerst overgingen op 100% digitaal zie je nu ook de geprinte communicatie weer een belangrijkere rol innemen.

2018 beloofd in iedergeval weer een enerverend jaar te worden waar het boeien en binden van de klant voorop staat.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met BigBird.