Waarom animatie video jouw conversie zal verhogen

Steeds meer bedrijven maken gebruik van animatie video. Dat is ook niet zo gek, want als ze op de juiste manier worden ingezet kunnen ze sterk bijdragen aan de conversie van jouw website. Maar, waar ligt dat nu precies aan?

Animatie video houdt de aandacht vast

We zien het nog vaak fout gaan, websites met grote stukken tekst die uitleggen wat de voordelen van een bepaald merk zijn. Het probleem daarmee is dat het grootste gedeelte van die tekst nooit gelezen wordt. De bezoeker verliest tijdens het lezen snel zijn interesse en verlaat de website. Zet in plaats van die lap tekst een leuke animatie video online en de bezoeker van jouw website zal langer op de pagina blijven.

Een animatie video zorgt voor meer exposure

Natuurlijk zet je jouw animatie video op je website, zodat bezoekers snel kunnen zien wat de voordelen van je product of dienst zijn. Maar daarnaast is het belangrijk om na te denken over websites als YouTube, Vimeo, Facebook, etc. Hoe beter je de video verspreid, hoe meer exposure je krijgt met je merk. Hoe beter jouw video is, hoe groter de kans dat deze gedeeld wordt door je netwerk.

animatie video

Je product of dienst wordt beter begrepen

Bewegende beelden helpen ons om dingen beter te begrijpen. Daarom is een animatie video de perfecte manier om uit te leggen wat de voordelen van jouw product of dienst zijn. Na het kijken van de video heeft de kijker het idee dat hij iets geleerd heeft over jouw product of dienst, waardoor hij vertrouwen ontwikkeld voor je merk. Als je beter begrepen wordt zullen mensen ook eerder zaken met je willen doen.

Video’s kunnen we makkelijker onthouden

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat we door middel van video makkelijker dingen kunnen onthouden. Bewegende beelden die een verhaal vertellen kunnen we beter verwerken en opslaan in ons geheugen. De kans dat bezoekers van je website jouw merk onthouden is daardoor groter door het gebruik van animatie video.

Mocht je door het lezen van dit artikel nieuwsgierig zijn geworden naar de mogelijkheden, neem dan zeker eens contact met ons op!

 

Neem contact op